ParaHotel - Szabadulós játék élőben, szórakozás, csapatépítés
  header  
 

Kérdések és válaszok a szabadulós játékról

Kell-e védettségi igazolvány, szájmaszk a szabadulószobában?

Egyik sem kell. Az aktuális kormányrendelet nem köti a zárt térben lévő szolgáltatók látogatását védettségi igazolvány meglétéhez. A biztonságot garantálja, hogy minden csapat külön időpontban vesz részt a játékokon, így csak azokkal leszel együtt, akikkel érkezel. A játékvezetők rendelkeznek 3 oltással, és az aktuális helyzettől függően szájmaszkot viselhetnek a csapatokkal való találkozás során, azonban ez a játékosoknak nem szükséges.

Ez a szabadulós játék mennyire veszélyes?

A bezártság és az idő csökkenésének velejárója a (pozitív) stressz, az adrenalin fokozódása. Azonban ez nem egy horrorlabirintus, ahol helyiségeken át kell rettegni... itt a logika játszik! Hirtelen ijesztgetéstől, élő állatoktól és egyéb veszélytől nem kell tartani, maga a játék teljesen biztonságos és végig kamerákon keresztül felügyelt. Ha valaki nem bírja a bezártságot, természetesen kiengedjük.

kulcs csapda

A biztonságról - (tűzvédelem, biztonsági eszközök stb.)

- A szabadulószobának otthont adó egész épület folyamatosan ellenőrzött, érvényes tűzvédelmi szabályzattal rendelkezik, mindennel ami ehhez tartozik: tűzjelzők, füstjelzők, kijáratjelzők, poroltók, kamerarendszer, 24 órás portaszolgálat, menekülési utak stb. Sehol az épületben nincs szénmonoxid-forrás, a fűtésről radiátoros központi fűtésrendszer gondoskodik, nincs semmilyen nyílt égésterű készülék, hősugárzó stb.
- Ezen felül a szabadulószoba helyiségei is teljesen ellátottak helyiségenként külön nagyteljesítményű poroltókkal, kijáratjelzőkkel, megfigyelő rendszerrel, áramszünet alatt is működő világítással és eszközökkel
- A játéktér kamerával folyamatosan, egyidejűleg mindig 2 személy által felügyelt
- A játéktér ajtaja szükség esetén kilinccsel is nyitható, a zár és a vésznyitó kilincs különálló egység, nem fordulhat elő olyan hogy nem nyitható ki az ajtó
- Minden ajtó kifelé nyílik a teljes épületben és a szabadulószoba teljes területén is
- Szünetmentes tápegység biztosítja az áramszünet alatti világítás folyamatosságát és a játékmenetet is, valamint az elektronikus ajtó nyithatóságát (ami vészkilinccsel manuálisan is nyitható)
- Érintésvédelmi relé (FI-relé) biztosítja a játéktér elektromos biztonságát
- A játéktér folyamatos légutánpótlással ellátott
- Nem használunk semmilyen nyílt lángot, tüzet, nagyfeszültségű eszközöket

Mennyire nehezek a feladatok?

A feladatok megoldásához nem kell különleges vagy lexikális tudás, inkább a találékonyság és a logika a fontos. Minél többen vagytok egy csapatban, annál nagyobb az élmény. Két fővel nem indítunk játékot, mert egyszerűen túl kevés az idő a szabadulásra, ill. az egyes feladatok eltérő gondolkodásmódot igényelnek. A különböző feladatok között van könnyebb és nehezebb is, így minden játékosnak lehet egyéni sikerélménye, miközben hozzásegíti a csapatot a végső, közös sikerhez. Kiváló csapatépítő szórakozás!

Rubik kocka fejtörő

Állapotosan is játszható a játék?

Természetesen igen, gyakran előfordul hogy valaki a pocakjában +1 játékossal érkezik ;) A játéktérben nem kell kúszni-mászni, emelni, semmilyen megterhelő fizikai feladat nincs. Jelzésre bármikor kiengedjük a játékost játék alatt is, nem probléma, el lehet menni a mosdóba is. Ijesztések sincsenek, hirtelen eseményektől nem kell tartani. A játéktér folyamatos légbefúvással és a nyári időszakban ventillátorral is el van látva.

Miben más a ParaHotel mint más szabadulós játékok?

Játékidő
Minden helyszín egyedi, de nálunk több újítással is találkozhattok: a ParaHotel volt az első, és még ma is ritkaszágszámba menő szabadulószoba ahol nem csak egy óra, hanem 90 perc a kijutáshoz rendelkezésre álló idő. A szokásos egy órát ugyanis a legtöbben kevésnek érzik, játék közben az idő mintha 2x olyan gyorsan telne... Sokan ki is szokták használni a játékidőt, mire rájönnek a megoldásra ;)

Játékmenet
Egy olyan nemlineáris játékmenetet találtunk ki, amit nem szakítunk meg utasításokkal, mivel nincs kötött sorrendje a megoldandó rejtvényeknek. Végig magatokra és egymásra vagytok utalva, így kreatívabban, jobban összpontosítva tudtok játszani. A játékmenetet úgy terveztük meg, hogy ha nem boldogultok egy feladattal, akkor is tovább tudjátok folytatni a játékot, de a végső esély a kijutásra a megoldott feladatokkal arányos lesz... A játékmesterek természetesen kintről folyamatosan felügyelik az eseményeket.

Segítség - ÚJDONSÁG!
2019. júniusában egy teljesen új, sehol máshol nem látható, saját fejlesztésű automatikus játékvezérlő és segítségkérő rendszerrel újítottunk.
Továbbra sincs walkie-talkizás, a játékosokra van bízva, hogy a vezérlőn keresztül kérnek-e segítséget, mikor és mihez.
Az izgalmat fokozza, hogy minden kért segítség előrébb visz a játékban, de 2 perc büntetőidővel csökkenti is az időt.. Így a csapatnak kell megbeszélnie, hogy mikor mi a megfelelő játékstratégia.
A rendszer gombnyomásra, automatikusan segít a játékosoknak, de természetesen a játékmesterek is tudnak kintről segítséget küldeni, ha nagyon szükséges.
Néhány elrejtett segítség is van a pályán, persze ha rájöttök a rébuszok, képek és utalások jelentésére...

kijutós játék

Szórakozási lehetőségek
A ParaHotel szabadulós játéka ideális program születésnapra, randira, csapatépítésre, legénybúcsúra, vagy csak egy buli előtti hangulat alapozásra (alkohol nélkül!). A ParaHotel mellett megnyitott a PIZZA KING pizzéria legújabb étterme, ahol kiváló pizzákat, gyrosokat kaptok, és ha több csapattal érkeztek itt meg is várhatjátok egymást! Továbbá velünk szemben van a Lidl és a Tesco ahol a bulira be is vásárolhattok, a sarkon pedig van egy 0-24h magyaros étkezde és egy kínai étterem is, pár percre pedig a Kerepesi úti Burger Kinget találjátok!

a megoldás kulcsai?

Csapatépítésre lehet többen is menni egyszerre mint 8 fő?

Igen lehet, a tapasztalatok alapján a játék kiválóan működik nagyobb, 10-12 fős csapatokkal is. Mivel a játékmenet nem lineáris, egyszerre több feladványal, rejtvénnyel is tud egy csapat foglalkozni. Azt ajánljuk, hogy 12 fő felett viszont már inkább egymást követő időpontokat foglaljatok le.

csapatépítés

Csapatépítés program céljából lehet külön időpontot kérni?

Ha céges csapatépítés keretében nagyobb társasággal jönnétek, írjatok egy emailt a parahotel KUKAC parahotel PONT HU e-mail címre, megjelölve a dátumot és a várható létszámot, és egyedi ajánlatot küldünk!

para

bezárva

Milyen ruhában érdemes érkezni?

A helyiségben átlagos szobahőmérséklet és tisztaság van, így kényelmes viseletben jöhettek.

room escape

Van mellékhelyiség?

Természetesen van. Ha valaki használni szeretné, kérjük még a játék előtti tájékoztatónál, időben jelezze. Ha szükséges, természetesen a játékidő alatt is kiengedünk játékost.

Mi van ha elkésünk?

Mindenkit megkérünk hogy időben, inkább pár perccel kezdés előtt érkezzen meg. Sajnos a következő időpontra érkezők miatt nem tudunk jelentős csúszást beépíteni. Ha túl nagy lenne a késés, rövidített játékmenetet biztosítunk, vagy megpróbálunk egy másik, nem foglalt időpontot egyeztetni. Ha mégsem tudtok jönni, minden esetben jelezzétek!

Mi van ha nem sikerül kijutni?

Még senki sem maradt bent.. örökre.. :)

pánik

Mennyibe kerül a játék és hogyan kell fizetni? (+ az akciók felhasználásáról)

Az árakat a főoldalon találod, ez a játék előtt a helyszínen fizetendő.
A helyszínen csak készpénzes, Revolut applikációs vagy azonnali banki átutalással történő mobilfizetést tudunk elfogadni. Igény esetén előre utalásra is van lehetőség.
Számlát kizárólag magánszemélynek állítunk ki.

bezárva

Telefonon is lehet foglalni időpontot?

A foglalást elsősorban az online foglalási rendszerben tudod megtenni, mivel ez garantálja számodra az időpontot. A telefonos bejelentkezést mi is az online rendszerben foglalnánk be, de így előfordulhat, hogy addigra már más lefoglalja a kért időpontot. Viszont aznapra történő foglalást kizárólag telefonon lehet leadni, mivel a foglalási rendszerben mindig csak a következő nap jelenik meg.

rejtvények, fejtörők

 
LegénybúcsúLánybúcsúFőoldal
Galéria (Facebook) Helyszín Időpontfoglalás Kérdések és válaszok A játékról Lánybúcsú